Irmanto sriubos

January 14, 2009 at 4:04 pm 4 comments

irmantosriubine1

Neseniai teko apsilankyti garsiojoje sriubinėje “Irmanto sriubos”. Atsimenu, kad pirmą kartą išgirdęs pačią koncepciją net užpavydėjau.  Idėja buvo originali, nauja, šviežia ir svarbiausia – Vilniuje nebuvo nieko    panašaus. Ilgą laiką atsiliepimus girdėdavau tik iš pažįstamų ir šeimos narių, todėl ilgai atidėlioti vizito nebegalėjau.

Ką radau užėjęs? Visų pirmą – pakankamai gražų, bet itin tankiai sustatytą interjerą. Norintiem ir romantiškesnio ramesnio kampo, yra keletas stalų, tačiau dauguma lankytojų sėdės greta vienas kito. Pliusas ar minusas čia sunku pasakyti. Atėjus vietų beveik nebuvo (o tai, bent užsienio kavinėse itin geras ženklas), atsisėdome vos ne pačiam viduryje. Pradžioje tikrai nejauku, bet vėliau pajauti šios vietos dvasią ir atmosferą ir tas jausmas palengva išnyksta. Atrodo, lyg būtum itališkoje užkandinėje – daug triukšmo, mažai vietos, bet maistas nepaprastas.

Itin geras momentas – entuziastingos, malonios padavėjos. Jų veiduose nesimato 14h neperstojamo darbo, o tarpais atrodo, jog tu – išskirtinis klientas. Tikrai malonu.

Žinoma, svarbiausias dalykas sriubinėje – pačios sriubos, kurių iškart ir užsisakėme. Daugumos buvusių šioje vietelėje pasakojimais, didelė sriubos lėkštė prilygsta vidutiniškam baseinui, todėl žinoma, kad privalėjau ją užsisakyti. Išsirinkau tradicinį vengrišką guliašą. Tik pabuvojęs Vengrijoje supratau, kad guliašas yra sriuba, o ne mum įprastas troškinys.

Sriubą ipylė prie baro šmirinėjantis pats Irmantas. Prie sriubos gavome duonos (vėl – pliusas, nes na atleiskit, bet kokioje “čilkoj” mokėti 50 ct už nevykusią bandelę nesamonė), kuri pasirodė itin skani. Na o sriuba, tikrai ne stebuklas, bet skani, aštri, soti – tikras guliašas.

Fantastiškas padavėjų įvaizdis bent trumpam sugriuvo, kai penketą minučių niekas nesiteikė nunešti lėkščių.. Na bet gal nereikia kabinėtis pernelyg daug. Tiesa, kainos nesikandžioja. Ir tikrai pigesnės nei “Panoramos” centre įsikūrusių konkurentų. 13.90lt už tą didelį bliūdą, kuris bent mano standartais pasirodė eilinė didesnė lėkštė..:) Salotos kainuoja 12.90lt, arbata -3.5/6  (plikyta), apetetingai atrodantys pyragai ~7lt.

Suma sumarum:

Aplinka 7/10

Maistas 8/10

Aptarnavimas 9/10

Kainos 7/10

Rekomenduoju. Kai norisi sriubos.

Advertisements

Entry filed under: Kavinės, Restoranai. Tags: , .

Kalvarijų perlas Festivalis “Pasaulio skonis”

4 Comments Add your own

  • 1. JungTukas  |  January 15, 2009 at 6:27 pm

    Sutinku, kad sriubos skanios, bet kad ten būtų labai jau didelės porcijos nepasirodė – eilinė mano dienos sriubos porcija, prie kurios priklauso antras ir, kaip sakė filme, kompotas :)

    Reply
  • 2. ispanas  |  January 17, 2009 at 9:44 am

    Bet va labai priklauso ir nuo pačios sriubos – užvakar valgiau tirštą grybų, tai vos tilpo :)

    Reply
  • 3. Marius  |  February 20, 2009 at 11:09 am

    Pietaudavau ten dažnokai, kartą su kolege po pietų paprašėme nuolaidų kortelės.. Padavėja, atnešė dvi nuolaidų korteles, labai apsidžiaugėm, kai ant kortelių išvydom “Nuolaida 50% viskam”. Vaikščiojom ten dažnai, visada pasiimdavom būrį kolegų. Visi buvo labai patenkinti šia nuolaida, nes už didelę sriubos porciją be nuolaidos moki 13,90 sakyčiau daugoka. Mūsų džiaugsmas truko nelabai ilgai, nes po eilinio pietavimo atėjęs “Pan direktor” pareikalavo korteles grąžinti, nes anot jo kortelės skirtos direktoriams.. Grąžinome tik vien dėlto, kad pagailo pačios padavėjos. Gaila, kad žmonės dar nesupranta, kad tokiais veiksmais jie daro sau antireklama, o kortelių išdavimas, kad ir “per klaidą” yra tiesioginė reklama, priviliojanti daugiau klientų, už kurią mokama sąskaitos nuolaida.

    Reply
  • 4. Gitana  |  March 7, 2009 at 4:08 pm

    Ziurejome per TV projekta “Vertas milijono”, senokai norejome apsilankyti ir apsilankeme, bet teko nusivilti ir daugiau ten sugrizti nebesinori. Nors saleje buvo keletas laisvu staliuku, teko palaukti 15 min. ir nesulaukus, kol is musu priims uzsakyma, tiesiog iseiti. Padaveja kelis kartus ejo pro sali, bet musu nepastebejo, nors buvome su mazu vaiku ir nesedejome tyliai. Is pradziu mandagiai laukeme, tikejomes vis gi prieis, bet nepriejo…po 10 min. paklauseme “ar mes nematomi?”, padaveja atsake, kad aptarnauja visus is eiles ir toliau nuejo prie baro atlikti savo suplanuotu darbu: kazka nesiojo, deliojo, krove apelsinus i sulciu spaudimo aparata, galiausiai isejo i virtuve. Palauke dar 5 min. tiesiog nusprendeme pavalgyti kitur, kur klientai nera ignoruojami ir isejome. Sriubos gal ir skanios???, tik va nepavyko paragauti. Su tokiu aptarnavimu “Irmanto sriuboms” iki restorano dar labai toli, nors kainos tikrai restorano lygio:).

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds


%d bloggers like this: